Huis inrichten

Sommige mensen hebben een natuurlijk oog voor design, maar als je meer in het kamp bent van degenen die niets kunnen doen zonder het Pinterest-bord te raadplegen voordat je grote wijzigingen aanbrengt, weten we precies wat je bedoelt. En zelfs degenen onder ons die interieurontwerper zijn doen inspiratie op bij anderen.

We willen graag een interieurontwerper onder de snelkeuzetoets hebben voordat we precies beslissen waar en hoe we die mooie nieuwe muurkunst die we hebben gekocht in een opwelling hangen, zodat we geen grote fouten maken. Maar totdat we de loterij winnen, zullen we genoegen moeten nemen met het vertrouwen op onszelf.

Huis opruimen

Als we ons thuis overweldigd voelen door een rommelige kamer, denken we vaak dat we beter moeten opruimen. Maar waar beginnen we? Lade-indelingen toevoegen? Een nieuwe kast kopen? Bakken kopen? Dingen in manden?

Wat we meestal eerst moeten doen als we overweldigd zijn, is niet om iets te “organiseren”, maar minderen en spullen wegdoen. Hoe minder we hebben, hoe gemakkelijker het is om te vinden wat we nodig hebben. Hoe minder we hebben, hoe minder druk we voelen.

  • Hoe minder we hebben, hoe minder tijd we zullen besteden aan het onderhouden en schoonmaken van dingen.
  • Hoe minder we hebben, hoe minder geld we willen uitgeven aan het kopen van nieuwe dingen die we toch niet nodig hebben, omdat we weten dat ze gewoon onze kasten en kasten vol zullen zetten.

Dus hoewel het waarschijnlijk het minst leuke is aan het runnen van een huishouden, is het opruimen van spullen echt de eerste stap. Maar het is de meest lonende en belangrijke stap van allemaal.